Evenementen 2022-2023: Eerste Semester

 
 

Europa 101: 04/10/2022

Maak jullie alvast klaar voor ons eerste evenement van dit academiejaar! Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseren we dit jaar opnieuw Europa 101. Dit jaar bieden we jullie de kans om op een interactieve manier jullie kennis over Europa uit te breiden.

Toine Paulissen zal ons inleiden tot de Europese materie. Hij is voormalig praeses van Minos Leuven en was bestuurssecretaris bij de Dienst Europa van de provincie Vlaams-Brabant. Als doctorandus, met een focus op referenda, financiering en de EU, is hij de geknipte persoon om het evenement in goede banen te leiden.

 
 

Wervingsavond: 06/10/2022

Het nieuwe academiejaar staat voor de deur en dat betekent dat we ons bij Minos Leuven opmaken voor een nieuw werkingsjaar. We hopen dit jaar enkele fantastische coronavrije activiteiten voor jullie te organiseren.

 

Provinciedebat: GEEFT EUROPA ONS VOLDOENDE ENERGIE?: 25/10/2022

Europa Direct organiseert haar jaarlijks Provinciedebat op 25 oktober 2022. Dit jaar is het thema ‘Geeft Europa ons voldoende energie?’ Iedereen kijkt naar Europa om de stijgende prijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne aan te pakken. Met haar plan ‘REPowerEU’ wil de Europese Commissie energietekorten voorkomen. Daarnaast circuleren er maatregelen om de factuur voor burgers en bedrijven te doen dalen. Tijdens dit debat wordt er gefocust op vragen als ‘Wat kan en moet de Europese Unie doen om ons door de winter te loodsen? En wat daarna?’ en ‘Op welke manier kan het federaal en Vlaams beleid haar steentje bijdragen?’.

Dit evenement is een samenwerking met provincie Vlaams-Brabant en Fonds InvolvEU.

 

Studiedag democratie: 29/10/2022

Op zaterdag 29 oktober 2022 vindt tussen 14.00 uur en 16.50 uur de tweede studiedag over democratie plaats te Leuven in lokaal MSI1 00.08. De studiedag focust zich op de verhouding van democratie. Dit evenement is een samenwerking tussen Minos Leuven en Ifese (Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie). Klik hier voor meer info.

 

Europaquiz: 16/11/2022

It's quiz time! Minos is weer terug met één van haar plezantste activiteiten van het jaar: onze quiz. Bereid jullie voor op een gezellige avond waar toffe prijzen te winnen vallen. Kom ons vergezellen en test jullie kennis over Europa. Dit jaar wordt de quiz lichtjes vernieuwd: de vragen zullen ook in het Engels gesteld worden, dus breng zeker jullie internationale vrienden mee.

Inschrijvingslink

———————

It's quiz time! Minos is back with one of its most enjoyable activities of the year: our quiz. Get ready for a fun evening with great prizes to be won. Come join us and test your knowledge about Europe. This year the quiz is slightly renewed: the questions will also be in English, so be sure to bring your international friends.

Registration link

 

Internships at the eu: 24/11/2022

Minos Leuven is back with its 'Internships at the EU' event, for the 5th consecutive year!
What to expect?
We can all find textbook answers to questions about internships at the EU online, but those are mostly provided by the EU and generally worded. Rather than providing you with general information, we aim to bring you first-hand objective information from both interns and EU officials. And obviously they will share with you useful tips and tricks in order to give you the best possible chance at succeeding with your application. So have no fear, Minos Leuven is here!

 

Europees geschiedenisoverzicht: 07/12/2022

Het is weer tijd voor twee van de leukste gastsprekers in de geschiedenis van Minos (wink). Onder begeleiding van Hendrik Vos en Rob Heirbaut zullen we een tijdreis maken doorheen de geschiedenis van Europa. Maar let op! Er is een twist: om hun verhaal nóg leuker maken, zal het op een grappige en luchtige manier gepresenteerd worden. Om de avond nóg gezelliger te maken zullen er nadien ook een hapje en een drankje aangeboden worden.

Meer info volgt!